Terug naar alle evenementen

Manon Duintjer in Eindhoven te gast bij Boekie Night di 7 mei

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Boekhandel Van Piere en ons de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights.

Het programma begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is de zaal open en is er al live muziek. Kom dus gerust lekker op tijd!

Manon Duintjer - We zijn verdwaald
Amsterdam eind jaren zeventig, terwijl yoga en de Oosterse levensfilosofieën hun intrede doen in het nuchtere Hollandse leven, besluit Kims vader, een gevierd professor, zijn vrouw en dochter te verlaten en zijn geluk te beproeven in India. Vanuit de Himalaya stuurt hij Kim kaartjes met apocalyptische voorspellingen. Hierdoor ontwikkelt Kim, aangevuurd door haar moeder, een allergie voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Jaren later reist Kim samen met haar vader naar India in de hoop hem beter te begrijpen. Ze trekken via de stranden van Goa naar een ashram in het zuiden van India. Zal zij de antwoorden vinden die ze zoekt? Een indringende roman, deels gebaseerd op Duintjers eigen jeugd, over de gevolgen van de keus van een vader. Duintjer creëert fascinerende personages en schetst tegelijkertijd een levendig beeld van de spirituele hausse eind vorige eeuw.

Robert Vuijsje - Salomons Oordeel

'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?'
Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Max en Alissa denken dat ze op dezelfde manier naar de wereld kijken, tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting. Salomons oordeel is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?

Annemarie Haverkamp - De achtste dag

In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.

Regie Wim Daniëls Speelduur 120 min

Deze editie zijn o.a. Robert Vuijsje, Manon Duintjer en Annemarie Haverkamp te gast.

Onderdeel van:
Boekie Night

https://www.natlab.nl/programma/1458//Boekie_Night_mei/