Meet & greet Eva Burgers bij Bruna in Dronten
Ontmoet Eva Burgers bij Bruna in Dronten
Agenda
Ontmoet Eva Burgers bij Bruna in Dronten
Interview en boekpresentatie Eva Burgers zomerjeugdthriller AFSLAG ZUID
‘Een prachtige, pijnlijke maar vooral inzichtgevende autobiografische roman. Caro spaart zichzelf niet in haar zoektocht naar de “gemiste” signalen die haar echtgenoot uitzond en ontleedt genadeloos haar onmacht om haar depressieve en angstige echtgenoot te begrijpen en ook zijn donkere kant te omarmen.’
– Josha Zwaan | auteur van Parnassia
‘In sluitertijd is een liefdevol en eerlijk verhaal over pijn en verdriet, maar vooral over de liefde. Een onvermijdelijke zoektocht van een vrouw en moeder die niet anders kan dan de zelfgekozen dood van haar geliefde proberen te begrijpen.’
– Grietje Braaksma | Broese boekverkopers
‘Een ontroerende zoektocht naar antwoorden, vooral het blootleggen van de familieverhoudingen greep mij erg aan. De onmacht om elkaar te bereiken is pijnlijk realistisch beschreven. Ik wilde ze toeschreeuwen.’
– Annelies van Ree | boekhandel Adr. Heinen
‘Prachtig geschreven verhaal over liefde, wanhoop, en nog meer liefde. Je wordt een kijkje gegund in het hart van degene die achterblijft. Troostrijk en helend.’
– Marian Mudder | actrice, auteur van Sofasessies
‘In één adem uitgelezen, deze roman laat je de impact van zo’n enorm verlies begrijpen en zien hoe iemand de moed kan vinden om verder te gaan met het leven.’
– Wineke Bilderbeek | De Vries Van Stockum
‘Het onbegrijpelijke begrijpen. Een boek over verdriet, maar bovenal een boek over liefde en compassie.’ – Margriet
vier je dat met ons mee?
Zaterdag 20 juni 2020
Het boek Volkerak van Tica Morgan ligt 20 juni in de boekhandel!
Tussen twee en vijf uur 's middags zal Tica bij Cultuurcafé en boekhandel Van der Meer in Noordwijk aanwezig zijn om het boek op een passende en toch feestelijke wijze te presenteren in deze Corona-tijd.
Ze zal uitgebreid de tijd nemen om vragen van haar fans te beantwoorden en de boeken persoonlijk te signeren.
Kom je langs om het met ons te vieren: reserveer dan van te voren één van de volgende tijdsblokken zodat wij rekening kunnen houden met de drukte en de geldende maatregelen.
Reserveren tussen 14 en 15 uur.
Reserveren tussen 15 en 16 uur.
Reserveren tussen 16 en 17 uur.
Na het grote digital only succes van de eerste vier Mooie Moorden boeken ziet nu de allereerste paperback van Tica Morgan het licht.
En dat is een bijzondere en unieke gebeurtenis: want het is een exclusief verhaal speciaal geschreven voor de lezer die het liefst een papieren boek leest. Je hoeft daarbij geen voorkennis te hebben van de andere delen.
Maar dat mag wel, want ook voor de Zoë Janssenfans van het eerste uur is dit weer een heerlijke whodunnit en kunnen we uitvinden wat er in het verleden toch tussen Sven en Zoë is gebeurd.
De keuvel 1 op 20 juni 2020
Reserveren tussen 14 en 15 uur.
Reserveren tussen 15 en 16 uur.
Reserveren tussen 16 en 17 uur.
Zaterdag 29 februari presenteert Gloude publishing Jeroen Blankerts tweede bundel, vol grappige, leerzame en stichtelijke verhalen: Nu is alles nog beter. De middag wordt luister bijgezet door een optreden van de illustere Carol van Dijk en Peter Visser en gepresenteerd door niemand minder dan Berend Dubbe. Het belooft dus een sprankelende middag te worden waar het nieuwe boek volop voorradig zal zijn. We kunnen niet anders zeggen dan: zet het in je agenda en komt allen!
Met optredens van
Peter Abelsen, Willem Asman, Jeroen Blankert, Eva Burgers, Manon Duintjer, Floor Gerritsma, Suzanne Hazenberg, Saskia Goldschmidt, Marieke Groen, Carla de Jong, Jannah Loontjens en Jowi Schmitz.
Willem Asman is donderdag (30 mei 2019) op vrijdagnacht te gast bij een van Nederlands beste interviewers Pieter van der Wielen.
NPO radio 1 om 00.00-01.00
Floor Gerritsma (1973) signeert op zaterdag 25 mei bij Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem, ter gelegenheid van Bookstore Day 2019. Ze is van 12:30 tot 13:30 in de winkel om te signeren en voor te lezen uit haar roman De doe-het-zelf-retraite.
Daarna gaat ze met haar uitgever (t)oerend hard door naar de Boek & Buro in Doesburg om daar te signeren om 15:30.
Floor ziet ernaar uit om naast haar trouwste fan haar vader, voormalig kno-arts Gerritsma, ook andere Achterhoekse lezers en oude bekenden te ontvangen.
De doe-het-zelf-retraite
De doe-het-zelf-retraite gaat over Roos, een vrouw die halsoverkop haar dagelijks leven ontvlucht. Even een weekje uitblazen in Portugal. Alleen. Zonder man, zonder kinderen. Algauw komen de vragen op haar af.
Wie ben je los van je gezin en je werk? Waarom ben je getrouwd met wie je bent getrouwd? En wat doe je met de ontrouw in je leven?
Heb je een dure retraite nodig om daar achter te komen of kun je het ook zelf oplossen? De doe-het-zelf-retraite is een ontwapenend verhaal over moed, alleen zijn, zoeken naar jezelf, en naar liefde. Met voldoende zelfinzicht en zelfspot weet Roos de weg naar zichzelf en naar huis terug te vinden. Alleen al het lezen van deze inspirerende roman voelt als een retraite op zich.
Interview
Floor Gerritsma: ‘Ik ben opgegroeid in Doetinchem, aan de Groenestraat, vlak bij de Kruisberg. Mijn vader was kno-arts in het Slingeland Ziekenhuis en ik herinner me mijn vroege jeugd als één grote zondagmiddag.
Eindeloos buitenspelen. Mijn zus en ik slopen door de tuinen van andere huizen om bij ons achterbuurmeisje aan te komen. We speelden met de bal op straat, in het bos en op het grasveld naast ons huis. Dat voor mijn gevoel heel groot was, maar als ik nu ga kijken vast een postzegel is omdat alles wat je je herinnert van vroeger niet met je is meegegroeid.
Ik ben geen geboren Achterhoekse, mijn vader kwam hier vanwege zijn werk, maar ik ben hier wel blij groot geworden. En natuurlijk was het niet allemaal één grote zondagmiddag. De zon scheen ook niet altijd. Er was verveling, er waren groeipijntjes, er was de scheiding van mijn ouders en al het bijkomende verdriet. Maar er was ook vrijheid, ik op mijn fiets naar mijn vrienden, het hockeyveld, naar Café Dinges op vrijdagmiddag. Vrijdagmiddag werd vanzelf vrijdagavond en als mijn moeder belde naar de barman om te vragen waar ik bleef, zei hij dat hij me niet gezien had omdat hij me zag wegduiken in mijn kraag. Om me daarna streng toe te spreken.
Ik woon nu in Amsterdam, mijn opgroeiende kinderen drinken bier in het park omdat ze de kroeg niet in mogen. Ik weet niet wie er beter af is. Ik ben de barmannen van café Dinges in ieder geval veel verschuldigd.
Het Ludger College, nog zo’n fijne plek. Een school die je ieder opgroeiend kind gunt. Ruimte voor eigenzinnigheid, voor jezelf zijn en een enorme drive om dingen met elkaar te ondernemen. Mijn halfbroertje en zusje hebben er ook weer op school gezeten en kwamen deels nog dezelfde docenten tegen.
Ik ging in Utrecht studeren en dacht dat ik als ik later groot zou zijn wel weer naar het oosten zou verhuizen. Het liep anders. Ik kwam een man tegen die al twee kinderen had en in Amsterdam woonde. Ik verhuisde naar het westen.
Mijn vader woont nog in Doetinchem, mijn moeder eerst in Hoog-Keppel (weer dat bos!) en nu in Doesburg. Als ik op bezoek ga, laat ik het gaspedaal voorbij Arnhem steeds meer met rust, alsof ik eindelijk kan uitademen en de drukte achter me kan laten.
Wie weet koop ik ooit, als ik later echt groot ben, een huisje in de Achterhoek, eerst nog maar wat boeken verkopen…’
Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Boekhandel Van Piere en ons de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights.
Het programma begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is de zaal open en is er al live muziek. Kom dus gerust lekker op tijd!
Manon Duintjer - We zijn verdwaald
Amsterdam eind jaren zeventig, terwijl yoga en de Oosterse levensfilosofieën hun intrede doen in het nuchtere Hollandse leven, besluit Kims vader, een gevierd professor, zijn vrouw en dochter te verlaten en zijn geluk te beproeven in India. Vanuit de Himalaya stuurt hij Kim kaartjes met apocalyptische voorspellingen. Hierdoor ontwikkelt Kim, aangevuurd door haar moeder, een allergie voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Jaren later reist Kim samen met haar vader naar India in de hoop hem beter te begrijpen. Ze trekken via de stranden van Goa naar een ashram in het zuiden van India. Zal zij de antwoorden vinden die ze zoekt? Een indringende roman, deels gebaseerd op Duintjers eigen jeugd, over de gevolgen van de keus van een vader. Duintjer creëert fascinerende personages en schetst tegelijkertijd een levendig beeld van de spirituele hausse eind vorige eeuw.
Robert Vuijsje - Salomons Oordeel
'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?'
Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Max en Alissa denken dat ze op dezelfde manier naar de wereld kijken, tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting. Salomons oordeel is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?
Annemarie Haverkamp - De achtste dag
In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.
Regie Wim Daniëls Speelduur 120 min
Deze editie zijn o.a. Robert Vuijsje, Manon Duintjer en Annemarie Haverkamp te gast.
Onderdeel van:
Boekie Night
* save the date *
Save the date
Wie ben je zelf eigenlijk nog naast je rol als moeder, echtgenote en ondernemer?
Voortgestuwd door de ontwikkelingen in haar leven regelt Roos halsoverkop een retraite voor zichzelf. Een vlucht en een Airbnb-appartement boeken kan iedereen, maar dan? Hoe vul je de dagen als je niet meer door anderen wordt geleefd? Roos praat tegen de eigenaar van het appartement die er niet is, verliest zich in zijn boekenkast, worstelt met haar yogamat, sluit nieuwe vriendschappen en doet dingen die ze misschien beter niet had kunnen doen. Roos komt dapper maar struikelend tot zichzelf. Wat moet ze met de ontrouw in haar leven en wat is eigenlijk een goede moeder? De tijd alleen is een complex cadeau maar zorgt ervoor dat ze uiteindelijk de weg terug naar huis weet te vinden. De doe-het-zelf-retraite inspireert en ontroert in een bijzondere mix van humor, ernst en emotie. De vragen van Roos zijn prikkelend en raak en resoneren in het hoofd van de lezer. Een genot om te lezen, ook voor wie nog even niet alleen durft te zijn.
(c) Erwin Sneiders